Kwiecień 15, 2017
Makaron ze szpinakiem. Smacznego !
Czas przygotowania : 30 min
Składniki :
- makaron – Jaki lubicie, jak dla mnie do tej potrawy najlepiej pasuje makaron kokardki.
- olej kokosowy
- przyprawa do kurczaka
- pierś z kurczaka
- 250 g szpinaku – ja używam mrożonego
- 200 ml śmietanki 30%
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Przygotowanie :
- Rozmoroź szpinak.
- Ugotuj makaron zgodnie z instrukcja z opakowania -można robić to w trakcie przygotowywania sosu.
- Pokrój pierś z kurczaka w kostki.
- Na rozgrzaną patelnie daj olej kokosowy, kiedy już sie rozpuści dodaj kurczaka i posyp go przyprawa do kurczaka.
- Następnie przeciśnij ząbek czosnku przez praske i dodaj na patelnie.
- Kiedy wszystko zacznie sie ładnie rumienić dodaj odsączony szpinak i chwile podsmaż.
- W nastepnej kolejności przesyp wszystko do garnka i zalej śmietaną, dopraw 3 szczyptami gałki muszkatołowej oraz solą i pieprzem do smaku.
- Gotuj sos około 5 minut.
- Następnie odcedź ugotowany już makaron.
- Nałuż wszystko na tależ i Smacznego!